Kunskap, resurser och engagemang.

Sommaren 2009 skulle vi bygga om framsidan av vår trädgård. Den bestod av en knölig, sluttande yta mot gatan med luggsliten gräsmatta och opraktiska grusgångar, allt inhägnat av ett murket staket. Vi såg framför oss en modern stödmur med en välklippt häck ovanpå, och innanför en plan grön gräsmatta, stenlagda gångar och vackra rabatter. För en lekman, kändes vägen dit både svårgreppbar och lång.

Vi hade tur. Av en nära vän, blev vi rekommenderade att kontakta M. Strand Sten & Anläggningsservice. Mats Strand kom snabbt på besök och engagerade sig i våra planer. Med sin erfarenhet och kunskap såg han direkt hur vi på bästa sätt kunde lösa de problem som fanns. Med Mats som rådgivare, ritade vi färdigt vår nya trädgård och valde lämpliga material.

När ritningar, offert och tidplan var klara, gick allt snabbt. Eftersom Mats Strand har tillgång till alla typer av maskiner och resurser, funkade arbetet smidigt med bra timing. Så snart grävskopan hade grävt bort gammalt material, stod en lastbil klar att köra iväg det. När det var dags att börja med muren, stod leveransen av mursten redan uppradad på vår uppfart. Och när nästa moment var klart, fanns personal och material på plats för det som skulle följa.

Mats Strand själv deltog hela tiden i projektet och såg till att allt gick enligt planerna. Alla i arbetslaget gjorde ett bra jobb, och slet hårt i sommarvärmen. Dessutom var alla trevliga att ha att göra med.

Efter ett par veckor kunde vi se våra trädgårdsplaner ta form. Det blev inte som vi hade tänkt oss; det blev bättre. Både budget och tidplan höll och en slutbesiktning gjordes innan den slutliga faktureringen. Vi kan varmt rekommendera Mats Strand och hans team, och kommer själva att anlita honom igen när vi ska fixa andra sidan av trädgården.

Åsa och Anders Renman, Täby